Βραβείο καλύτερης ταινίας 1977 FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου)
Συμμετείχε και διακρίθηκε σε πολλά Διεθνή Φεστιβάλ όπως στο Φεστιβάλ Καννών (Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών), στο Φεστιβάλ του Μανχάιμ (1978), στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (1978), στο Φεστιβάλ Ντέι Πόπολι (1979), στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κ.ά. Η ταινία βρίσκεται από το 1980 στην ταινιοθήκη του Κέντρου Ζορζ Πομπιντού. Κατά την προβολή της ταινίας συγκεντρώθηκαν ανά τον κόσμο 3000 υπογραφές συμπαράστασης στον αγώνα των τυφλών στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων και από προσωπικότητες όπως οι Ζαν Πωλ Σαρτρ, Σιμόν Ντε Μποβουάρ, Μισέλ Φουκώ, Ιβ Μοντάν, Ρέη Τσάρλς κ.ά.
Αρχείο αντιπληροφόρησης για την περίοδο 1976-1979.
Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της γνωστής Ελληνίδας ποιήτριας.
Ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 50 λεπτών πάνω στην ταινία του Θ. Αγγελόπουλου «Ο Μελισσοκόμος». Ένα ”film en film”, μία παράλληλη γραφή. Συμμετείχε και διακρίθηκε σε Διεθνή Φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ των Καννών ’87, το Διεθνές Φεστιβάλ Βιέννης (Viennale) ’87, το Φεστιβάλ Καμπέρ ’87 και το 27ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη. Προβλήθηκε σε πολιτιστική κρουαζιέρα στη Μεσόγειο που οργάνωσε το γαλλικό περιοδικό “Telerama” και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε ειδικό αφιέρωμα για τη σκηνοθέτιδα.
Σαραντάλεπτο ντοκιμαντέρ με θέμα την Ορθοδοξία και την οικολογία. Προβλήθηκε στη διάρκεια του συμποσίου «Αποκάλυψις και Περιβάλλον 95-1995 μ.Χ.» που οργανώθηκε υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και της Α.Β.Υ. του Πρίγκιπα Φιλίππου, Διεθνούς Προέδρου του W.W.F. Προβλήθηκε και διακρίθηκε σε Διεθνή Φεστιβάλ, σε πολλά ελληνικά και ξένα κανάλια, καθώς και σε ξένα πανεπιστήμια.
Βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Henry Ford 1995/6.
Σαραντάλεπτο ντοκιμαντέρ με θέμα τον Ομηρικό Ύμνο στον Απόλλωνα, ένα από τα πρωιμότερα σωζόμενα έργα της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας (7ος π.Χ. αιώνας). Προβλήθηκε σε Διεθνή Φεστιβάλ, σε ξένα πανεπιστήμια και σε πολιτιστική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών.
Μια 15λεπτη ταινία για το πρώτο στην παγκόσμια ιστορία πληκτροφόρο μουσικό όργανο, που υπήρξε ο πρόδρομος του εκκλησιαστικού οργάνου. Παίχτηκε στην Ιαπωνία, την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ.
Ένα ταξίδι στο κέντρο των Κυκλάδων. Οι εικόνες των Κυκλάδων και ο λόγος του Αλμπέρ Καμύ, του Ελύτη και του Σεφέρη. Η ιστορία των νησιών και οι άνθρωποι, ο μύθος και η θρησκεία, όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ιδιαίτερη ταυτότητα της Μυκόνου και της Δήλου σε μια 40λεπτη ταινία δομημένη σε δύο μέρη.
Ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 λεπτών για τη ζωή και την πολιτική δράση του Περικλή, με έμφαση στο κοινωνικό και πολιτιστικό του πρόγραμμα και τη φροντίδα του για τη διατήρηση της πανελλήνιας ειρήνης. Προβλήθηκε και διακρίθηκε σε Διεθνή Φεστιβάλ, καθώς και σε ξένα πανεπιστήμια και βιβλιοθήκες.
Ντοκιμαντέρ διάρκειας 45 λεπτών που μας ταξιδεύει στο χώρο και στο χρόνο καταγράφοντας τα ωραιότερα τοπία και μνημεία της Μυτιλήνης, με οδηγό αρχαίους συγγραφείς και ποιητές.
Ντοκιμαντέρ διάρκειας 35 λεπτών με μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης Νέλσον Μαντέλα, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Α. Γκουτέρες κ.ά. Η ταινία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την ΟΥΝΕΣΚΟ, και τέθηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Συμμετείχε σε Διεθνή Φεστιβάλ.
Δύο επετειακές ταινίες 30 λεπτών και 15 λεπτών για το μεγάλο εκπαιδευτικό ίδρυμα, που σφράγισε όχι μόνο την επιστημονική ζωή αλλά και την ιστορία του τόπου μας, με κορυφαίες στιγμές την αντίσταση στα χρόνια της Κατοχής και την εξέγερση ενάντια στη Χούντα.
50λεπτο επεισόδιο από τη σειρά του ΣΚΑΪ Μεγάλοι Έλληνες. Η ζωή και το έργο του Εθνάρχη.
Υπό την υψηλή αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Μια 40λεπτη ταινία για τις ιστορικές συνθήκες, τα αίτια, την πολεμική εξέλιξη και τα αποτελέσματα της σύγκρουσης του Μαραθώνα. Η ταινία στηρίχτηκε σε κείμενα του Αισχύλου, του Ηροδότου, του Πλάτωνα και του Παυσανία και προβλήθηκε σε Αμερική, Καναδά, Κίνα, Αυστρια, Γερμανία, Τσεχία, Λίβανο κ.α.
Η ταινία είναι ένα 60λεπτο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση της Αγίας Φιλοθέης, που πρώτη εξήντα χρόνια μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης τολμά να υψώσει το ανάστημά της απέναντι στην εξουσία του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ελευθερώνει άντρες και γυναίκες από τα σκλαβοπάζαρα, ιδρύει το πρώτο στην Ελλάδα και την Ευρώπη σχολείο γυναικών, χτίζει νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται δωρεάν Έλληνες, Τούρκοι και Φράγκοι, προσφέρει καταφύγιο σε κακοποιημένες ή έγκυες γυναίκες, έκθετες σε λιθοβολισμό. Οι κατακτητές και το κατεστημένο θα τη φυλακίσουν, και θα βρει μαρτυρικό θάνατο το 1589.
Μια επαναστάτρια πριν από την Επανάσταση του 1821, η Αγία Φιλοθέη των Αθηνών.
Τα γυρίσματα έγιναν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, τη ΒΕΝΕΤΙΑ, την ΑΘΗΝΑ και σε πολλά ΝΗΣΙΑ.
Προβλήθηκε και διακρίθηκε σε Διεθνή Φεστιβάλ.
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
30 ημίωρα δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ. Προβλήθηκαν και διακρίθηκαν σε Διεθνή Φεστιβάλ.
Σειρά 6 σαρανταπεντάλεπτων επεισοδίων. Γυρίστηκαν σε είκοσι πόλεις της Λυκίας, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Μ. Ασίας, στη Ρόδο, στο Καστελόριζο, στην Καβάλα, στην Αθήνα, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στην Οξφόρδη, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων επιστημόνων και ακαδημαϊκών. Συμμετείχε σε Διεθνή Φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ FIPA στις Κάννες. Προβλήθηκε στο INPUT ’90 Παγκόσμιο Συνέδριο Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων, στη Γαλλική Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών στο Παρίσι, στο κέντρο Ζορζ Πομπιντού, στη Βιντεοτέκ του Παρισιού (1989), στο Μουσείο του Λούβρου, στο Βρετανικό Μουσείο (1991), καθώς και σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης. Η σκηνοθέτις βραβεύτηκε το 1991 για τη σειρά «Λυκία» από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ, διότι «δια της σκηνοθετικής τέχνης την ιστορικήν τε και πολιτιστικήν των Ελλήνων μνήμην άσβεστον διατηρεί».
Σειρά 8 επεισοδίων διάρκειας 15-25 λεπτών το καθένα. Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο βασισμένο σε αρχαία και βυζαντινά κείμενα με πρωταγωνιστές την ιστορία, το τοπίο και τα μνημεία. Συμμετείχε και διακρίθηκε σε διεθνή φεστιβάλ. Προβλήθηκε σε μουσεία, όπως το Μουσείο της Κοπεγχάγης, στο Εθνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, στην έκθεση «Μακεδονία Ελληνικός Πολιτισμός» στον Καναδά από τη Societe du Palais de la Civilisation, σε πανεπιστήμια στην Αμερική και την Ευρώπη, καθώς επίσης στο Euronews και 41 ακόμα ξένα κανάλια.
Σειρά 5 ημίωρων επεισοδίων. Γυρίστηκε σε περιοχές της Ηπείρου και της Αλβανίας, ορισμένες από τις οποίες δεν είχαν ποτέ κινηματογραφηθεί εξαιτίας της απομονωτικής πολιτικής του Εμβέρ Χότζα. Συμμετείχε και διακρίθηκε σε Διεθνή Φεστιβάλ. Προβλήθηκε σε μουσεία, σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης. Μοιράστηκε σε 700 σχολεία της Ηπείρου και της Αλβανίας, ως εποπτικό υλικό για το μάθημα της τοπικής ιστορίας.
Σειρά 12 δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ διάρκειας 10 λεπτών για τη σκέψη του Σωκράτη, με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από το διεθνή χώρο. Επίσης η ταινία 20 λεπτών «Βίος και Πολιτεία του Σωκράτη», στηριγμένη σε κείμενα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων. Συμμετείχε και διακρίθηκε σε Διεθνή Φεστιβάλ. Προβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, καθώς και σε μουσεία και πανεπιστήμια στην Αμερική και την Ευρώπη.
Σειρά 10 47λεπτων επεισοδίων που γυρίστηκαν σε 20 πόλεις του κόσμου. Πραγματεύεται πανανθρώπινες αξίες που εκφράστηκαν σε κοινωνίες του παρελθόντος, βασισμένη σε πατερικά, φιλοσοφικά και άλλα κείμενα. Τα κείμενα αυτά, που περιέχουν την πείρα και τη σοφία αιώνων, συνδιαλέγονται γόνιμα με την εποχή μας. Ένα ατέλειωτο ταξίδι στο γνωστό και στο άγνωστο. Ένας διάλογος του ανθρώπου με τον Θεό.